Eerste DNBC-Gelderland Nederland-Duitsland netwerkborrel

Donderdag 11 april jl. heeft de eerste DNBC-Gelderland netwerkborrel plaatsgevonden in Arnhem. Dit ter feestelijke afsluiting van het bezoek van een handelsdelegatie uit het Ruhrgebied aan de provincie Gelderland.

Wouter Timmermans (voorzitter), werkzaam als advocaat bij Stellicher advocaten en Jeroen Schoot (vice-voorzitter), werkzaam als notaris bij Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen vormen het bestuur van de Stichting Duits Nederlandse Business Club -Gelderland die in september 2018 is opgericht.

Deze Stichting zet zich in bij het tot stand brengen, bevorderen en onderhouden van zakelijke contacten tussen Duitse en Nederlandse ondernemers, meer in het bijzonder ondernemers uit de Businessmetropole Ruhr en ondernemers uit de belangrijke economische Gelderse regio’s: Arnhem-Nijmegen, Wageningen (Foodvalley) en de Achterhoek. De Stichting wenst er eveneens toe bij te dragen om de provincie Gelderland als vestigingslocatie te promoten voor ondernemers uit Noordrijn-Westfalen. De eerste bijeenkomst op donderdag 11 april 2019 stond in het teken van het Ruhrgebied: zo dichtbij, maar voor veel Gelderse ondernemers nog onbekend. Waar liggen de kansen?

Het Ruhrgebied biedt volop kansen voor Gelderse ondernemers. Er is niet alleen veel traditionele industrie aanwezig en bevindt zich er de grootste binnenhaven ter wereld, maar ook de digitale economie is er sterk in opkomst. Duurzaamheid speelt binnen het gebied een belangrijke rol. Dit werd goed belicht tijdens de DNBC-Duitslandborrel.

Op een moment waarop de aandacht veelal gericht is op de kansen die een eventuele Brexit biedt, richten wij onze blik juist op het Ruhrgebied: het biedt volop kansen voor ondernemers. Niet alleen is er veel traditionele industrie aanwezig en bevindt zich er de grootste binnenhaven ter wereld, maar ook is de digitale economie er sterk in opkomst en speelt duurzaamheid een belangrijke rol.

Margriet Brandsma (voormalige Duitsland-correspondente van de NOS en schrijfster) vertelde over haar jarenlange persoonlijke ervaringen met Duitsers. Over hun gewoontes en de etiquettes. Daarnaast zoomde ze in op het Ruhrgebied en vertelt ze over de Strukturwandel, die het industriegebied van weleer veranderde in een regio waar het draait om onderzoek, innovatie, cultuur en recreatie.

De heer Börje Wichert (Businessmetrope Ruhr GmbH) vertelde de aanwezigen meer over de economie in het Ruhrgebied en over de rol van de Businessmetropole Ruhr GmbH. Eerder die dag bezocht een handelsdelegatie van ondernemers uit het Ruhrgebied, allen actief op het gebied van duurzame mobiliteit het duurzame industriepark IPKW in Arnhem. Het bezoek van de handelsdelegatie is op initiatief van de DNBC-Gelderland en in samenwerking met de Businessmetropole Ruhr GmbH tot stand gekomen. Ook de gemeente Arnhem nam hieraan deel en stelde de delegatie de Trolleybus 2.0 ter beschikking.

Börje Wichert (Businessmetrope Ruhr GmbH)

Het bezoek van de handelsdelegatie was dermate geslaagd, zodat de DNBC-Gelderland en de Businessmetropole Ruhr GmbH momenteel aan meer van dit soort bezoeken werken. Dit met het doel om de handelscontacten tussen ondernemers uit deze gebieden te bevorderen.   

De wethouder van economische zaken van de gemeente Arnhem, de heer Van Dellen sloot de formaliteiten waarnaar er onder het genot van lekkere hapjes en een drankje verder genetwerkt kon worden.

Jan van Dellen
wethouder gemeente Arnhem

Wouter Timmerman en Jeroen Schoot kijken terug op een succesvolle eerste bijeenkomst van de Duits Nederlandse Businessclub – Gelderland.

Wouter Timmerman en Jeroen Schoot

Voor meer informatie over de DNBC-Gelderland zie onze website: www.dnbc-gelderland.nl of neem contact op met Wouter Timmermans (+31 26 3777 111) of Jeroen Schoot (+31 314 37 22 22).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *