“Wij brengen het Ruhrgebied naar Gelderland!”

Op vrijdag 3 februari 2023 heeft een grote Gelderse delegatie, bestaande uit bedrijven, kennisinstellingen, overheden en journalisten de stad Duisburg bezocht. Het werkbezoek werd georganiseerd door de Stichting Duits-Nederlandse Businessclub Gelderland, de Duisburg Invest GmbH, de gemeente Arnhem en The Economic Board Regio Arnhem Nijmegen. Doel van het bezoek was om samen met Duitse partners kennis en ervaringen over energie, innovaties, logistiek en start-ups uit te wisselen.

De dag begon op het stadhuis in Duisburg. De Duisburgse Oberbürgermeister Sören Link en de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch hebben daar een Letter of Intent ondertekend. Onder het motto van „Hotspot Hydrogen Mobility Logistics“  willen beide steden in de toekomst nog nauwer gaan samenwerken voor wat betreft industrie, logistiek, energie, smart city en onderzoek & ontwikkeling.

Daarnaast werden Startport GmbH, DST Entwicklungszentrum für Schiffstechnik und Transportsystemen en het  Zentrum für BrennstoffzellenTechnik bezocht. 

De Startport GmbH, gelegen aan de moderne Duisburgse binnenhaven is een innovatieplatform om innovatieve startups in contact te brengen met bedrijven en investeerders uit de logistiek en transport.

Het DST Entwicklungszentrum für Schiffstechnik und Transportsysteme is een internationaal opererend onderzoeksinstituut met meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van binnen- en kustvaart en transportsystemen.

Het Zentrum für Brennstoffzellen Technik is een instituut, waaraan meer dan 100 wetenschappers zijn verbonden. Zij doen onderzoek naar en geven advies over onderwerpen die verband houden met waterstof, brandstofcellen en batterijen.

Aan het geslaagde werkbezoek hebben circa 70 personen deelgenomen.

“Als DNBC-Gelderland zijn wij enorm blij met het grote succes van deze dag. En ook trots dat wij als samenwerkingspartner een bijdrage konden leveren.

Sinds 2019 zetten wij ons onder het motto: “We halen het Ruhrgebied naar Gelderland” actief in om bedrijven uit deze regio’s met elkaar te verbinden. Dat doel lijkt nu bereikt te zijn. Duisburg en Arnhem gaan nog nauwer samenwerken op het gebied van industrie, logistiek, energie en smart cities.

Voor Nederlandse en Duitse bedrijven biedt dat nieuwe kansen en mogelijkheden. Wij kijken positief naar de toekomst.”

#gelderland #duisburg #arnhem #industrie #netwerken #dbi #smartindustrie #waterstof #energie #logistiek #startups #transport #nrw #duitsland #nederland #samenwerking #netwerken #innovaties #business #zakendoeninduitsland #businessindenniederlanden #dnbcgelderland

#dutchdesk #germandesk #stellicher #alpmannfroehlich #vanweegheldoppenbergkamps

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *